In de zomer

region-mauterndorf-lungau-binggl-035

Veelzijdige zomervakantie in de Lungau

Veel bewegen, sportieve activiteiten, ontspannen, uitslapen en goed eten. Dat wil 80% van de vakantiegangers. In de Lungau, de zuidelijkste vakantieregio is dat allemaal mogelijk. De regio is omgeven door een aantal grote bergketens met toppen tot boven de 3000 m. Het nagenoeg ongerepte en afwisselende landschap ligt beschut tussen de Niederen Tauern en de Nockbergen. Flora en fauna tonen zich in de Lungau van hun mooiste en meest afwisselde kant, o.a. in de diverse beschermde landschappen.

Er zijn meer dan 100 meren die veelal in schilderachtige bergweiden en tussen steile rotswanden liggen. In de zomermaanden is de hele regio één groot wandelgebied met honderden kilometers wandelroutes. Er kunnen lichte tochten in de dalen tot uitdagende tochten in het hooggebergte gemaakt worden. Ook fietsers en mountainbikers vinden vele routes om van het mooie Lungauer landschap te genieten. Voor de watersportliefhebbers is de MillstätterSee binnen 30 autominuten te bereiken.

Voordeel met Salzburger Landcard

In de vakantieregio Lungau kan met de Salzburgerland Card van begin mei tot eind oktober flink wat voordeel behaald worden op tal van vakantieactiviteiten. Meer dan 190 deelnemende vakantiebedrijven (waaronder ook een aantal liften), bieden gratis entree tot hun evenementen. De ritten met de bussen van het Salzburger openbaarvervoer zijn eveneens gratis. Aan gezinnen met 3 en meer kinderen tussen 6 en 15 jaar wordt vanaf het derde kind een familiebonus gegeven. Kinderen onder 6 jaar krijgen de kaart gratis. De kaart is verkrijgbaar bij alle VVV’s in de regio.